| sales | office | corp | support | | | | | |
English УСЛУГИ
ОФИС
ЕКСТРИ

ssl-certificates


С всеки изминал ден Интернет става все по-важна част от нашето ежедневие. Ние общуваме онлайн, пазаруваме онлайн, разплащаме сметките си онлайн. Прекарваме голяма част от времето си в Интернет, работим или се забавляваме там, използвайки различни уеб базирани приложения, социални мрежи и електронни пощи, електронно банкиране и т.н.


За осъществяването на тези дейности все по-често се налага и да подаваме онлайн конфиденциална информация към определени уеб сайтове. С това неизбежно започваме да си задаваме и въпроси, свързани със сигурността на информацията:


Възможно ли е информацията, която въвеждам да отиде при някой, който не е оторизиран и да бъде използвана по престъпен начин?
Наистина ли съм на правилния уеб сайт?
Защитени ли са моите данни?

Доверието и сигурността на потребителите са необходими за нашето онлайн съществуване. Без значение дали сме физическо лице или фирма е важно да се погрижим за защита на нашите потребители, така както бихме се погрижили за нашия дом или бизнес.

За да се решат проблемите, които биха могли да застрашат сигурното предаване на конфиденциална информация в Интернет, са създадени различни криптиращи протоколи. Най-разпространеният от тях е SSL (Secure Sockets Layer) и по-съвременната му версия TLS (Transport Layer Security).

Едно от най-разпространените приложения на тези протоколи е в уеб браузърите, при използването на HTTPS или Hypertext Transfer Protocol Secure. Когато потребителят достъпва Интернет страница чрез HTTPS, се осигурява криптирана връзка между уеб сървъра (сайта) и браузъра на потребителя.

Secure Sockets Layer или SSL е специален интернет протокол, който създава криптиран канал за комуникация между уеб сървъра и браузъра. Той предпазва преноса на данни в Интернет от недоброжелателна намеса. Всеки SSL сертификат се състои от публичен и частен ключ. С тяхна помощ се създават защитени сесийни ключове за всяка връзка. Това се случва благодарение на т. нар. “ръкостискане” (handshake), в което случайно число, генерирано от клиентската страна се криптира с публичния ключ. Частният ключ на сървъра единствен може да дешифрира това число, с чиято помощ се създават сесийните ключове. В крайна сметка браузърът автоматично потвърждава, че издателят на сертификата е разпознат. За извикване на сертифицирани сайтове се използва https://.


SSL сертификат Comodo Essential Wildcard

SSL сертификат Comodo Essential Wildcard

400 BGN 205 EUR 246 USD

За онлайн платформи, които функционират чрез голям брой поддомейни. Оптимизиран SSL сертификат, валиден за неограничен брой поддомейни, включително и поддомейна "www". Валидира се само контролът над домейна. Опростена процедура на издаване. SSL сертификатите печелят доверието и осигуряват на потребителите на вашия сайт сигурност и спокойствие при въвеждането на конфеденциална информация. SSL (Secure Socket Layer) протоколът осигурява криптирана връзка между сървъра (уеб сайта) и клиентския браузър, като по този начин защитават обменящата се информация от неоторизирано прихващане. Криптиране на връзката чрез SSL сертификат е крайно препоръчително за всички онлайн платформи и електронни магазини, в които потребителите въвеждат лични данни и/или извършват онлайн разплащания.СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС: